El documental del mes   Big Boys Gone Bananas! (VO subtitulada en català) 
       
Dijous 10 de Gener a les 20h          Preu: 3 € i gratuita pels socis         Lloc: Cinema Bosc


Sinopsi

Fins on pot arribar una multinacional per protegir la seva imatge? El director suec, Fredrik Gertten, s'enfronta a la persecució legal i psicològica iniciada per la multinacional alimentària Dole Food Company quan estrena el seu anterior film Bananas!*, que relata la querella de 12 treballadors d'una plantació a Nicaragua contra la poderosa empresa.
La pel·lícula va ser seleccionada per competir al Festival de cinema de Los Angeles al 2009, però des de l'organització decideixen retirar-la de la competició. Seguidament, Gertten rep una carta de Dole amenaçant-lo amb accions legals, si el film s'estrena al festival.
Al documental Big Boys Gone Bananas!* es mostra des del procés d'assetjament de la multinacional contra Gertten i la seva productora, a través de tàctiques d'intimidació. Fins a la manipulació dels mitjans de comunicació pressionats per Dole.
Un film que reflexiona sobre la llibertat d'expressió, la llibertat de premsa i la importància d'explicar la veritat.


Fitxa tècnica

TÍTOL ORIGINALBig Boys Gone Bananas!
ANY2011
DURADA90 min.
PAÍSSuècia
DIRECTORFredrik Gertten
MÚSICADonen Gisen Malmquist, Conny Malmqvist
FOTOGRAFIAJoseph Aguirre, Kiki Allgeier, Stefan Berg, Joakim Demmer, Malin Korkeasalo, Gabriel Noguez, Frank Pineda, Sasha Snow, Jason Wawro
REPARTIMENTAlex Rivera , Alfons Allende , Arvid Jurjaks , Bernt Hermele , Charlotte Lundgren , Dan Koeppel
PRODUCTORACoproducció Suècia-Dinamarca-Alemanya-USA-Regne Unit; WG Film / Sveriges Television (SVT) / Film i Skåne / Pausefilm / Klassefilm / Mitjana Programme of the European Community / Swedish Film Institute / Vrijzinnig Protestantse Ràdio Omroep (VPRO) / Yleisr
PREMIS2012 : Festival de Sundance: Secció oficial competitiva documentals internacionals
GÈNEREDocumental