Future Shorts hivern 
         
Diumenge 3 de Març a les 20h         Preu: 4 €  /  3 € Socis del Foment i Cineclub        Lloc: Foment Vilanoví
Sinopsi

Future Shorts és un "pop-up film festival" que ofereix una selecció mundial dels millors curtmetratges del moment.

Aquest festival té una audiència de unes 40.000 persones arreu del món i es pot veure en ciutats com Kabul, Londres, Moscú, Melbourne, Jakarta...

Al finalitzar la mostra el públic votarà el curt que més li hagi agradat. El curt més votat a nivell mundial rebrà el premi de l'audiència. 

La programació d'hivern inclou 7 curtmetratges:


FISHING WITHOUT NETS   (Pescar sense xarxes)


Dir: Cutter Hodierne 
Kenya / Somàlia - 2010 - 17 min

Una història de pirates a Somàlia explicada des de la perspectiva dels somalis. 

Guanyadora del Gran Premi del Jurat al Festival de Cinema de Sundance 2012.

MARCEL, KING OF TERVUREN   (Marcel, Rei de Tervuren)


Dir: Tom Schroeder 
Estats Units - 2012 - 6 min

El gall Marcel sobreviu a la influencia aviar, a l'alcohol, als somnífers i al seu fill Max. Tot i ser cec d'un ull, segueix sent el Rei de Tervuren. Una tragèdia grega actuada per galls belgues.

En competició al Sundance Film Festival 2013. .

WE'RE LEAVING   (MARXEM)


Dir: Zachary Treitz 
Estats Units - 2011 - 12 min

Rusty i Verónica han de marxar de casa i trobar un altre lloc per viure amb el seu caiman Chopper. "We're leaving" és una mirada delicada a un intent d'una parella a aconseguir petites victòries en un món insensible.

Guanyador del Premi del Jurat al Woodstock Film Festival i d'una Menció Especial en el de Philadelphia Film Festival.

THE S FROM HELL   (La S de l'infern)


Dir: Rodney Ascher 
Estats Units - 2010 - 9 min

"The S From Hell" és un curt documental de terror sobre el símbol corporatiu més sinistre de la historia. El logo del 1964 de Screen Gems, també coneguts com 'The S From Hell'. 

Realitzat amb entrevistes a supervivents encara traumatitzats per la seva infantil exposició al logo, després de programes com "Bewitched" o "The Monkees", el curt torna a la vida les seves histories amb animació, amb vell vídeos trobats i reconstruccions dramàtiques.

CANDY GIRL   (La noia dels caramels)


Dir: Lucy Luscombe 
Regne Unit - 2012 - 3 min

Un curt surrealista, "major d'edat", en el que un jove gimnasta en competició comença a veure el món de manera diferent. "Candy Girl" analitza la transició des de la infància idealista al món, en certa manera, més tèrbol i rebuscat dels adolescents.

Guanyador del premi a l' "espectacular treball fet per un professional femení d'edat entre 15 i 25 anys" del Festival Underwire i recolzat per la BFI Future Film. 

LOVEBIRDS ("Tortolitos")


Dir: Brian Lye
República Txeca - 2010 - 7 min
 
"Lovebirds" és un curt que veu als humans actuar com ocells. Un ocell mascle i una femella es coneixen i s'enamoren. Els ocells es reprodueixen i tot segueix bé al seu niu fins que el seu amor és posat a prova i el destí truca a la porta. Un amor còmic que reflexa les similituds entre la vida dels ocells i la dels humans. 

Millor Pel·lícula al Festival de Cinema de Primavera, Leichhardt (Sydney) Austràlia.

Seeds of the fall-SLINTAGE   (Llavors de tardor)


Dir: Patrik Eklund 
Suècia - 2009 -18 min

Una parella de mitjana edat, Rolf i Eva, viu una relació sense passió. Discuteixen tot el dia i Eva comença a sentir-se sexualment frustrada. Una nit, ella intenta seduir a Rolf. Ell li dona llargues però succeeix quelcom que canviarà la seva relació per sempre. 

Guanyador de la Menció Especial del Jurat i el Premi del Públic en el Film Festival de Praga del 2010, del director nominat a l'Oscar Patrik Eklund.