El agente topo

Dimarts 6 d'abril a les 19:30 h


Sinopsi

Sergio és un espia xilè. O alguna cosa semblant. A el menys, se li ha ofert aquest treball després d'un càsting organitzat pel detectiu Ròmul, un investigador privat que necessita a un talp creïble per infiltrar-se en una llar de jubilats. La client de Ròmul, una filla d'una resident, sospita que la seva mare podria estar sent maltractada, de manera que el contracta per descobrir què és exactament el que està succeïnt a la residència. Sergio, però, té 83 anys i no és precisament l'agent 007, per la qual cosa no li resulta gens fàcil aprendre a utilitzar la tecnologia i la metodologia d'espionatge. Mentre tracta de recol·lectar proves, Sergio entaula amistat amb alguns dels jubilats i s'adona que la suposada terrible veritat que buscava no té absolutament res a veure amb el que tant ell com Ròmul havien sospitat.


Premis
 
2020: Premis Oscar: Nominar a millor llargmetratge documental
2020: Festival de San Sebastián: Premi del Públic (millor film europeu)
2020: Premis Goya: Nominada a millor pel·lícula iberoamericana
2020: Festival de Sundance: Secció oficial documentals internacionales
 

Fitxa tècnica

TÍTOL ORIGINAL El agente topo
ANY 2020
DURADA1 h 24 min
PAÍS Xile
DIRECTOR Maite Alberdi
GUIÓ Maite Alberdi
MÚSICA Vincent van Warmerdam
FOTOGRAFIA Pablo Valdés
REPARTIMENT Documental, (intervencions de: Sergio Chamy, Rómulo Aitken, Marta Olivares, Berta Ureta, Zoila González, Petronila Abarca, Rubira Olivares)
PRODUCTORACo-producció Xile-Alemanya-Espanya-Països Baixos (Holanda)-Estats Units; Micromundo Producciones, Motto Pictures, Sutor Kolonko, Volya Films, Malvalanda
GÈNERE Documental | Vellesa/Maduresa