Las Hurdes (Tierra sin pan) + 
Buñuel en el laberinto de las tortugas

Dimarts 19 de gener a les 19:30 h


         En motiu de la projecció de "Buñuel el laberinto de las tortugas" sobre el rodatge de "Las Hurdes (Tierra sin pan)", projectarem primer aquest migmetratge de Luis Buñuel de 1933 i posteriorment la pel·lícula d'animació del 2018.

Sinopsi

Las Hurdes (Tierra sin pan): Curtmetratge documental que fa un retrat de Las Hurdes (Cáceres), una de les regions més pobres i menys desenvolupades de l’Espanya de 1932. La insalubritat, la misèria i la falta d’oportunitats provoquen l’emigració dels joves i la solitud dels qui es queden en aquesta desolada regió extremenya. 

Buñuel en el laberinto de las tortugas: París, 1930. Salvador Dalí i Luis Buñuel son les principals figures del moviment surrealista, però Buñuel veu com es tanquen totes les portes després de l’escandalosa estrena de “La edad de oro”, la seva primera pel·lícula. No obstant això, el seu bon amic, l’escultor Ramón Acín, compra un bitllet de loteria amb la boja promesa de que, si guanya, pagarà el documental que el seu amic vol rodar sobre Las Hurdes, una de les regions més pobre si oblidades d’Espanya... Pel·lícula sobre el rodatge a la regió extremenys de Las Hurdes, a càrrec del mestre Luis Buñuel, de la seva pel·lícula “Las Hurdes, tierra sin pan”, el 1933. Adapta el còmic homònim de Fermín Solís. 


Fitxa tècnica

TÍTOL ORIGINAL Buñuel en el laberinto de las tortugas
ANY 2018
DURADA1 h 26 min
PAÍS Espanya
DIRECTOR Salvador Simó Busom
GUIÓ Eligio R. Montero, Salvador Simó Busom (Cómic: Fermín Solís)
MÚSICA Arturo Cardelús
FOTOGRAFIA Animació
REPARTIMENT Animació
PRODUCTORASygnatia, The Glow, Submarine
GÈNERE Animació | Cinema dins del cinema. Anys 30. Còmic